Dejtingtips

  På den här sidan hittar du dejtingtips för både män och kvinnor. Dejtingsidor har vuxit enormt i popularitet sedan de först dök upp på 90-talet, som en utveckling av tidningarnas kontaktannonser. Det fanns mycket stigma kring nätdejting i början, men nu är det ett av de vanligaste sätten för folk att träffas.

  Vi håller oss gärna upptagna med jobb, internet, TV-serier, sociala medier och datorspel, så hur ska man hinna träffa någon? Att gå ut på krogen eller nattklubben är sällan det bästa alternativet för att skapa en genuin koppling till en annan människa. Genom dejtingsidor kan man lättare hitta det man söker, vare sig det är en sexdejt, en fling utomlands eller ett långvarigt förhållande.

  Även om det potentiellt är lättare än att ragga upp någon ranndom snygging i kön på ICA så finns det alltid sätt att förbättra sina chanser och metoder när man dejtar på nätet. Det är därför vi har skapat den här sidan, för att hjälpa dig på traven och se till att du hittar någon – vare sig det är på kort sikt eller en partner för livet.

  Välj rätt typ av dejtingsida

  När du väl har beslutat dig för att börja nätdejta så är det starkt rekommenderat att välja en tjänst som erbjuder det du söker. Det kan verka smart att bli medlem på ALLA sidor, eller bara den som har flest medlemmar, för att öka sina chanser. Realistiskt sett leder till mer tid ödslad på att bläddra igenom fler ointressanta/ointresserade personer. Om du väljer en tjänst där medlemmarna letar efter samma sak som du ökar du chanserna för en lyckad träff! Här kommer en genomgång av de bredare kategorierna.

  A) Dejtingsidor för seriösa förhållanden

  För dem som letar efter ett seriöst förhållande, en sambo, en själsfrände, en äkta make eller maka finns det många dejtingsidor, eftersom de flesta sidorna för nätdejting är ”normala” dejtingtjänster, inriktade mot folk som söker förhållanden. Vi kan rekommendera ett flertal, men Elitsinglar är bäst om du söker högutbildade singlar.

  B) Sidor för sexdejting

  För den som inte är intresserad av ett långvarigt förhållande finns det sidor som erbjuder sexträffar och sexdejting. Det är väldigt vanligt nu för tiden – det finns ett flertal sidor och appar som är specifikt skapade för hookups, sex och knullkontakter. Det är många unga som är heta på gröten, men även många äldre människor vill ha något utan krångligheter. Victoria Milan är den bästa sidan för diskreta träffar, men det finns fler.

  C) Dejtingsidor för äldre (50+)

  För den som inte är intresserad av att bläddra igenom en massa ungtuppar och flickor i 20/30-årsåldern finns det dejtingsidor särskilt skapade för äldre människor, över cirka 50 år. Det har gått från att vara helt oexisterande till att vara vanligt på bara ett par år, vilket är kul att se! Traditionellt sett i Sverige har många ogifta människor över 50 haft det svårt att träffa nya partners, men nu är det lättare än någonsin, tack vare sidor som 50plusmatch.

  D) Gratis dejtingsidor

  Det finns en del gratis dejtingsidor på nätet, men de brukar komma med en del problem. En dejtingsida som tar betalt för ett fullständigt medlemskap fylls av mer seriösa och uppriktiga medlemmar. Ingenting är gratis på riktigt, så om en app eller dejtingtjänst är ”gratis” så innebär det oftast att de säljer information om dig, dina vanor och dina preferenser. Det är DU som är produkten. Därför rekommenderar vi endast tjänster som erbjuder en betald och säker tjänst med hög integritet. Det brukar dessutom gå att testa dem gratis!

  Allmänna tips för nätdejting

  Nätdejting behöver inte vara komplicerat. Om du är öppen med vem du är och tydlig med vad du vill så blir det lättare att hitta likasinnade. Här kommer några tips för att skriva en bra dejtingprofil.

  1. Var självsäker (utan att skryta)

  Ödmjukhet i all ära, men du måste våga vara dig själv i din dejtingprofil. Gör inga ursäkter för dina intressen, ditt yrke eller något annat. Own it! Å andra sidan gillar ingen en skrytmåns, så överdriv inte – det gör dig inte coolare.

  2. Detaljer gör dig mer intressant

  Alla ”gillar musik”, så var mer detaljerad när du beskriver dig själv. Det är mer effektivt att vara specifik än bred när det gäller din personlighet och dina intressen. Beskriv vilken slags musik du gillar och varför. Det gör att du står ut i mängden och skapar fler frågor hos läsaren!

  3. Bilder säger mycket

  Du måste ha åtmistone en tydlig bild på dig själv där man tydligt kan se hur du ser ut. Ännu bättre är det om dina bilder kan berätta mer om dig – om du t.ex. gillar att resa eller spela gitarr så kan du visa det genom dina bilder istället för en rad i profilbeskrivningen. Lägg upp många bilder, så framstår du även som mer självsäker.

  Sexiga bilder

  Sexiga bilder är helt ok om du söker sexdejting, men om du är ute efter något seriöst så bör du förmodligen tona ner dem. Om du har något att visa upp så är det helt ok, men arbeta in det på ett smidigare vis, till exempel med en bild från stranden istället för en halvnaken pose i sovrummet.

  4. Hör av dig dagen efter – om du vill

  Man behöver inte vänta x antal dagar innan man hör av sig. Hälsa att du hade trevligt och ser fram emot att träffas igen. Anta alltid att den andra personen också vill det (tills du får ett rakt svar), så framstår du inte som osäker.

  5. När är det ok att ha sex?

  När du och din partner vill det! Vare sig det är på den första eller tionde träffen så är det helt ok. Om du inte vill så är det bäst att vara tydlig med det – bjud inte hem personen efter träffen om du inte vill att det leder någonstans.

  Hur skriver man ett bra dejt-meddelande?

  Det första meddelandet är ofta avgörande för om det kommer att skickas fler än så. Därför är det viktigt att fånga uppmärksamheten, göra ett bra första intryck och uppmuntra till uppföljning. Ett enkelt ”hej” eller en komplimang kan kännas lagom att börja med – men populära profiler kan få flera hundra meddelanden om dagen, eller åtminstone i veckan – så det gäller att synas!

  Rubriken är viktig

  En kort rubrik som står ut i mängden är bäst. Gör den rolig, intressant eller iögonfallande på något annat vis. Tänk clickbait, fast med något som krokar fast intresset i resten av meddelandet.

  Skräddarsy meddelandet

  Ingen gillar spam. Om ditt meddelande är för allmänt, opersonligt och smaklöst så lär du inte väcka något intresse. Det är bättre att vara weird än tråkig. Om du ska skriva till någon så bör du ha en anledning, så berätta varför du kontaktar just den personen. Kommentera på något i bakgrunden på en av deras bilder (är ditt sovrum alltid så där stökigt?) eller fråga/berätta om något som relaterar till personens intressen.

  Var kortfattad

  Ingen vill läsa ett helt kärleksbrev som första inledning. Börja med några konversationsöppnare, retas/skoja lite och ta inte upp för många ämnen. Håll det kort och koncist. Be inte om att träffas i det första meddelandet!

  Följande meddelanden

  När du har fått svar så gäller det att hålla konversationen intressant och rolig. Om det går bra kanske du vill flytta konversationen till en extern chatt-app istället. Försök att lära känna den andra personen och ”känna av” dess personlighet. Fundera på om du verkligen är intresserad istället för att slösa varandras tid. Lycka till, snygging!

  Nätdejting utomlands

  När man nätdejtar via dejtingsidor utomlands så fungerar det på ungefär samma sätt som i Sverige. Den största skillnaden är språket, då du förmodligen behöver kunna det lokala språket och/eller engelska för att göra dig förstådd. Hur långt man kommer på engelska beror på vilket land det handlar om. Om du söker efter nätdejting i Finland så kan vi rekommendera Deittipalvelut.com – som jämför de bästa finska dejtingsidorna.

  Att tänka på / Säkerhet

  Här kommer allmänna tips inför den faktiskta dejten i verkliga livet. Även om man kan lita på de flesta så är det bra och smart att vara förberedd. Håll dig säker!

  1. Ge inte ut för mycket personlig information till främlingar, så som:

  • Ditt fullständiga namn
  • Ditt telefonnummer
  • Din privata e-postadress
  • Din exakta arbetsplats och företag
  • Din bostadsadress
  • Nakenbilder

  Det säger sig självt. Du kanske aldrig vill träffa personen igen efter er första träff, så varför ens göra det möjligt?

  2. Träffas på en offentlig plats första gången

  En restaurang, biograf, bar eller ett café, köpcentrum, etc. är bra alternativ om du inte vet exakt vem du träffar.

  3. Berätta för en vän att du ska gå på en första träff och var

  Om du inte hör av dig före klockan XX så kan din vän försöka kontakta dig.

  4. Fråga vad personen söker, se till att ni är ute efter samma sak

  Det är ingen idé att träffas om ni inte vill samma sak. Enkelt.

  5. Be om extra foton för att försäkra att det faktiskt är den personen

  Gärna så att det är tydligt att det är relativt nya bilder, men gör det inte weird.

  6. Prata över telefon först, eller ännu bättre: ett videosamtal

  Man kan få många icke-verbala signaler från tonläget, kroppspråket och så vidare. Det kan vara ganska sexigt och spännande också.